top of page
pacetell.logo+payoff.white.png
eng.png
de.png
es.png

Om PaceTell

PaceTell AB har sitt lager och kontor i Kungsbacka, vi tillverkar våra aluminiumskåp i Nässjö hos NPP (Nässjö plåtprodukter) elektronikkorten tillverkas i Kungsbacka av PROPOINT AB och vi säljer färdiga displayer till återförsäljare och användare som SAFEROAD, LAMBERTSSON, RAMUDDEN, SVEVIA, RENTA, mfl.

Vi säljer själva till en mängd av Sveriges Väg och Samfällighetsföreningar. Våra produkter finns i gruvor uppe i Kiruna till industrier i sydligaste Skåne och där emellan har vi displayer på allt i mellan Polisens utbildningsbanor för motorcyklar till skolor och kommunala vägar där och framför allt vägarbeten över hela Sverige.

Vi har även kommit i gång med export till Danmark och skall under året börja leverera till Norge och Finland samt ett par länder till som visat intresse. Eftersom vi utvecklar våra produkter själva är det en stor del av arbetet som förekommer i Kungsbacka.

Senaste produkten är vår PaceTell Pro som vi utvecklar tillsammans med Svevia, Trafikverket och SBUF.


PaceTell Pro gör det möjligt att plocka hem loggningar från displayen direkt till en dator eller annan uppkopplad teknik genom att trafikinformationen sänds till internet genom en mobil uppkoppling.

Senaste Nytt: PaceTell i framgångsrikt samarbete mellan SVEVIA, Trafikverket och SBUF.

https://www.dagensinfrastruktur.se/2023/06/13/pacetell-i-framgangsrikt-samarbete-mellan-svevia-trafikverket-och-sbuf/

PaceTell Historia

Innovatören till PaceTell hastighetsdisplay heter Peter Skörvald och har ett förflutet inom elektronikindustrin sedan drygt 30 år. Han var med på ett vägföreningsmöte där man övervägde att bygga upp en 10:e (tionde) vägbula på den väg han körde hem på varje dag.


Med risk för att få bestående whiplash skador bad Peter att man skulle undersöka om huruvida en hastighetsdisplay kunde få folk att sänka hastigheten i stället. (tilläggas är att Peter bodde längst in på vägsträckningen)


Sagt å gjort, Peter fick självklart uppdraget att kontakta de som sålde dylika produkter i Sverige och fann snart att de var alldeles för kostsamma för deras vägförening.

Man hyrde dock en för att testa i 14 dagar TILL EN KOSTNAD OM 10.000:-, då började Peter utveckla elektroniken och två år senare fanns den första PaceTell displayen uppe för test.

Detta är nu snart 9 års sedan och sedan dess har vi fått massor av nöjda kunder och fler skall det bli.

 

Vi utmärker oss främst genom otroligt bra och funktionsdugliga produkter, snabba leveranser, utmärkt support och service.

De som du träffar på Pacetell AB är:

Peter Skörvald, VD, Utveckling, Produktion.  0700-019817

Patrik Uggla, Försäljning, Marknad, Export   0700-019815

Marlene Skörvald, Lager, Leverans               031-150191

bottom of page